LAG "Zeleni bregi"
V.Nazora 56, 49247 Zlatar Bistrica

> Početna > Novosti

Novosti

02.03.2023

Izvještaj s radionice u Velikom Trgovišću 17.02.2023. i Loboru 23.02.2023.

Predsjednik LAG-a Žarko Miholić je moderirao dvije radionice u Velikom Trgovišću i Loboru, na kojima je informirao lokalne dionike o novostima koje će se desiti u novom programskom razdoblju 2023.-2027. Na obje radionice sudjelovalo je ukupno 40 lokalnih dionika koji su predstavili svoje projektne ideje.

Radionice su započele uvodnim govorom predsjednika LAG-a, koji je izvijestio prisutne o dosadašnjem radu  LAG-a i provedbi Strategije za razdoblje 2014.-2020. te koje su se promijene desile dolaskom SP ZPP-a za iduće programsko razdoblje. U skladu s novim smjernicama, cilj programa je podržati projekte koji doprinose održivom razvoju ruralnih područja i potaknuti lokalnu suradnju i inovacije.

Nakon uvodnog govora, kratkog pregleda prošlog programskog razdoblja te uvoda u novo programsko razdoblje, lokalni dionici su imali priliku predstaviti svoje projektne ideje. Predstavljene su ideje za razne projekte koji uključuju obnovu infrastrukture, razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma.  Ovaj je dio bio iznimno važan za povezivanje lokalnih dionika i poticanje suradnje među njima.

U zaključku, radionice su bile izvrsna prilika za lokalne dionike da se upoznaju s novim programskim razdobljem te predstave svoje ideje i projekte drugima.

Sljedeća takva radionica održat će se 10.03.2023. godine u Sportskom Centru u Gornjoj Stubici, s početkom u 18.30 sati.