18.05.2020

Objava Otvorenog javnog poziva za Program "Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta" za 2020. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2020. godinu.

Prijave se zaprimaju isključivo od 14.05. - 28.05.2020. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do 28.05.2020. godine.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima („Narodne novine“, broj 112/07).

Namjena sredstava je za:

SKUPINA A

- ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,

- ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,

- prilagodba, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora,

- uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,

- upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva

SKUPINA B

- marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta,

- edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 14.05.2020. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Prijava na Otvoreni javni poziv za Program “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2020. godinu

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Programu „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://www.mingo.hr/page/objava-otvorenog-javnog-poziva-za-program-ocuvanje-i-razvoj-tradicijskih-i-umjetnickih-obrta-za-2020-godinu .