LAG "Zeleni bregi"
V.Nazora 56, 49247 Zlatar Bistrica

> Početna > Novosti

Novosti

30.03.2020

Pokrenuta online platforma za prodaju domaćih proizvoda na području cijele Hrvatske


Vrijeme je za solidarnost i kupnju domaćih proizvoda!


Uslijed krize ponude i opskrbe domaćih poljoprivrednih proizvoda uzrokovane panedemijom virusa COVID-19 diljem svijeta, pa tako i Hrvatske, pojavio se opravdan strah kupaca za nestašicom  i nemogućnošću kupnje kvalitetnih i lokalno uzgojenih namirnica.

Kako bi doskočili ovom problemu i potaknuli korištenje sigurnih – digitalnih alata, uspostavljena je jedinstvena besplatna web platforma locavore.hr/o-nama koja omogućuje kupnju i promociju domaćih proizvoda naših OPG-ova. Radi se o online destinaciji koja ima za cilj okupiti sve domaće proizvođače na području cijele Hrvatske kako bi u konačnici kupcima omogućili jednostavan pregled ukupne ponude i kontakt s proizvođačima radi dogovora oko ostvarenja kupnje i dostave. Na taj način, locavore.hr istovremeno rješava probleme OPG-ova, koji uslijed odluka o ograničavanju prodaje ali i međugradskog kretanja imaju otežano poslovanje, ali i probleme kupaca kojima je onemogućeno kretanje a u potrazi su za domaćim i autohtonim proizvodima.

U ovoj jedinstvenoj i izvanrednoj situaciji, mogućnost nastavka poslovanja i prodaje je izrazito važna za sve a poglavito naše OPG-ove. Upravo zbog toga, bilo da prodajete voće i povrće, domaći pršut, maslinovo ulje ili domaće meso - Locavore.hr je vaše novo prodajno mjesto. Locavore.hr je poseban po tome što na jednom mjestu okuplja sve proizvođače koje kupci mogu pretraživati na različite načine a jedan od najzanimljivijih je na osnovu mikro-lokacije na kojoj se kupac nalazi. Tako je i sam naziv platforme nastao kroz ideju koja stoji iza jedinstvenog pokreta, istoimenoga naziva Locavore koji se zalaže za konzumaciju lokalno uzgojenih namirnica. 

Na ovaj način, želja nam je solidarizirati se s brojnim malim lokalnim proizvođačima koji su, kao i većina poslovnih subjekata, pogođeni nenadanom krizom i obustavom prodaje te smo za se proizvođače osigurali besplatno korištenje naših usluga slijedećih 5 mjeseci. Locavore.hr im nudi jednostavan način prodaje i kreiranja jedinstvenog profila na našoj platformi a sve u cilju prodaje i promocije.

Registrirati se možete putem linka:  https://www.locavore.hr/proizvodac .

Svakako, pozivamo i sve kupce da podrže naše domaće proizvođače i osiguraju zalihu domaćih proizvoda za zdraviji i otporniji imunitet koji nam je svima potreban u ovim vremenima.


Locavore.hr.