25.10.2019

Objavljeni rezultati 2. LAG Natječaja tipa operacije: 2.1.1. „Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“

Na ovaj LAG Natječaj pristigla je 21 projektna prijava, te su sve prijave nakon administrativne kontrole i ocjenjivanja zadovoljile uvjete propisane LAG Natječajem. Upravni odbor LAG-a „Zeleni bregi“, na svojoj Sjednici, održanoj 07. listopada 2019. godine u Zlatar Bistrici, donio je Odluke o odabiru projekta, za svih 21 nositelja čime je dodijeljeno sveukupno 3.113.250,00 HRK.

LAG „Zeleni bregi“ nakon odabira projekata, podnosi Zahtjeve za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) koja vrši administrativnu kontrolu, nakon čega APPRRR izdaje Odluku o odbijanju Zahtjeva za potporu ili Odluku o dodjeli sredstava.

Inače, ovo je bio 2. Natječaj LAG-a “Zeleni bregi” iz Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. Prvi LAG natječaj Tipa operacije 1.1.2. „Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“ raspisan je u lipnju 2018. godine, kada je zaprimljeno 55 projektnih prijava, a 30 korisnika je ostvarilo potporu.

LAG „Zeleni bregi“  želi svim korisnicima uspješnu provedbu projektnih aktivnosti.

Konačna rang lista dostupna je na web stranici LAG-a „Zeleni bregi“ pod karticom „NATJEČAJI LAG-A“