05.02.2019

Natječaj za dodjelu financijskih potpora programa i projekata udruga

Krapinsko-zagorska županija poziva udruge da se prijave za dodjelu financijske potpore u skladu s ovim Natječajem za su/financiranje programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizaciji i razvoja civilnog društva.

Sukladno ovom Natječaju, udruge mogu prijaviti programe i projekte u prioritetnim područjima „zdravstvena i socijalna zaštita“, „briga o djeci i mladima“ i „ljudska prava, demokratizacija i razvoj civilnog društva“.

Udruge mogu prijaviti programe i projekte koji doprinose osnaživanju organizacija civilnog društva u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za aktivnosti kojima će se:

Unapređivati svijest o važnosti i odgovornosti za održavanje zdravlja, preventivne aktivnosti, zaštita oboljelih svih dobnih skupina.

Usmjeravati briga i svekolika skrb za populaciju djece i mladih, unaprijediti položaj i osigurati podrška mladima u svim segmentima života mladih.

Unapređivati skrb i položaj ranjivih skupina, osoba s posebnim potrebama i invaliditetom svih dobnih skupina,

Unapređivati svijest o važnosti i značaju poštivanja, unapređenja i promicanja ljudskih prava, demokratizacije i svekolikog razvoja civilnog društva.

Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 600.000,00 kn.

Maksimalni iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu iznosi najviše 30.000,00 kn.

Rok za podnošenje prijedloga programa i projekata započinje 25. siječnja 2019. godine, a završava 25. veljače 2019. godine.

Udruga može prijaviti i ugovoriti samo 1 (jedan) program ili 1 (jedan) projekt u okviru ovog Natječaja, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Ista udruga može biti partner na više programa/projekata prijavljenih na ovaj Natječaj.

Prijavu programa/projekta na Natječaj može podnijeti samo udruga koja je upisana u Registar udruga, ima registrirano sjedište na području Krapinsko-zagorske županije i djeluje najmanje šest mjeseci u području u kojem prijavljuje program/projekt (zaključno s danom objave ovog Natječaja), koja je upisana u Registar neprofitnih organizacija i transparentno vodi financijsko poslovanje, koja je uskladila statut s odredbama Zakona o udrugama, ispunila ugovorene obveze preuzete temeljem prijašnjih ugovora o dodjeli sredstava prema davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora, ispunjava obveze plaćanja doprinosa te drugih davanja prema državnom proračunu i proračunima jedinica lokalne samouprave, udruga u kojoj kod osobe ovlaštene za zastupanje i voditelja programa/projekta nema zapreke glede kažnjavanja i kod koje nema zapreke glede kažnjavanja udruge.

Informativna radionica za potencijalne prijavitelje održati će se dana 8. veljače 2019. godine u Krapini, u Srednjoj školi Krapina, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 6, s početkom u 18,00h. Sudjelovanje na radionici moguće je uz prethodnu prijavu, koju je potrebno poslati elektronskom poštom na adresu: ksenija.cucek@kzz.hr, najkasnije do 7. veljače 2019. godine.