02.11.2018

Održan sastanak voditelja LAG-ova uz provedbu projekta „Skrivena blaga ruralnog turizma“

U ponedjeljak, 29.10.2018., godine u središnjem uredu LAG-a „Zeleni bregi“ u Oroslavju održan je koordinacijski sastanak LAG-ova partnera na temu međuteritorijalnog projekta suradnje  za Podmjeru 19.3.

Projekt će biti usmjeren na razvoj ruralnog turizma na području sva četiri LAG-a  - partnera u projektu, a sastojat će se od edukacija o ruralnom turizmu, promocije lokalnih destinacija uz offline i online alate te od konferencija u cilju jačanja međusektorske suradnje. Provodit će se u 2019. godini, a na području LAG-a „Zeleni bregi“ kroz 18 jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko zagorske županije i 4 jedinice iz Zagrebačke županije. Proračun projekta  predviđen za realizaciju je 1.000.000,00 HRK.

Sudionici sastanka bili su voditelji LAG-ova: Tajana Broz(LAG Zagorje – Sutla), Maja Čičko (LAG Sava), Krunoslav Đurec (LAG PRIZAG), Tomislav Lež (LAG „Zeleni bregi“) i Valentino Novosel (LAG „Zeleni bregi“). Uvodnu riječ imao je voditelj (domaćin) Tomislav Lež koji je vodio kroz teme sastanka: planiranje i usklađivanje aktivnosti, planiranje troškova i izazovi financiranja. Doneseni su zaključci u cilju daljnjeg nastavka projektnog planiranja, a naročito nakon radionice Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u suradnji s LEADER Mrežom RH na području LAG-a Sava u studenom 2018. kako bi se postavljala pitanja vezana uz izvedbu projekta. Projekt se planira aplicirati Agenciji za plaćanja do kraja prosinca 2018.