26.10.2018

ZAGORJE - NAJUSPJEŠNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA KONTINENTALNE HRVATSKE

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koji su se 24. i 25. listopada održavali u Hvaru, najuspješnijom turističkom destinacijom kontinentalne Hrvatske proglašena je turistička destinacija Krapinsko-zagorske županije Zagorje, bajka na dlanu.
Zagorje, bajka na dlanu je trijumfiralo u konkurenciji finalista: Grada Varaždin i Grada Đakovo  Nagradu je primio župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Turističke zajednice KZŽ Željko Kolar. Velik uspjeh postigle su i  Krapinske Toplice, koje su proglašene najboljom destinacijom zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Terme Tuhelj - Vodeni planet su proglašene najuspješnijom atrakcijom godine u kategoriji rekreacija i zabava, dok je Specijlna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice među tri najbolja u kategoriji SPA/liječilište godine. Hotel Well Tuheljske Toplice proglašen je trećim najboljim wellness hotelom u Hrvatskoj.

Dani hrvatskog turizma su tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, kojeg organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica. Uz dodjele prestižnih priznanja i nagrada uspješnim pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima, organizirani su i brojni radni sastanci te razna stručna predavanja i prezentacije u kojima sudjeluju svjetski poznati domaći i strani turistički stručnjaci.

Među članovima delegacije Krapinsko-zagorske županije je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar.