Udruga Lokalna akcijska grupa "ZELENI BREGI" je organizacija civilnog društva organizirana kao nevladina, neprofitna, nepolitička udruga utemeljena na načelima ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti koja okuplja građane, jedinice lokalne samouprave, organizacije civilnog društva, organizacije iz privatnog sektora i druge oblike organiziranja u svrhu promicanja održivog ruralnog razvoja i unapređenja inicijativa i interesa od značaja za razvoj područja jedinica lokalne samouprave koji su u članstvu Udruge Lokalne akcijske grupe "Zeleni bregi".

Udruga djeluje na području 22 jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. LAG je po broju JLS najveći u Hrvatskoj.

Članovi LAG-a Zeleni bregi

Sveti Ivan Zelina

www.zelina.hr

Više...

Posjet lokaciji ulaganja za TO 2.1.1. iz LRS LAG-a „Zeleni bregi“ (sukladan TO 7.4.1. PRR-a RH)

U petak 26. ožujka 2021. godine djelatnici LAG-a „Zeleni bregi“ obavili su posjet lokaciji ulaganja za projekt prijavljen na LAG-natječaj za tip operacije 2.1.1. „Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ (OPĆINA JAKOVLJE).

Održana sjednica Upravnog odbora LAG-a „Zeleni bregi“, donesena konačna rang lista 1.1.2 natječaja LAG-a

Na III. LAG Natječaj (TO 1.1.2.)  pristiglo je 137 projektnih prijava, te su sve prijave nakon administrativne kontrole i ocjenjivanja zadovoljile uvjete propisane LAG Natječajem. Upravni odbor LAG-a „Zeleni bregi“, na svojoj Sjednici, održanoj 05. ožujka 2021. godine u Mariji Bistrici, donio je Odluke o odabiru projekta, za svih 36 nositelja čime će biti dodijeljeno 4.098.600,00 HRK.

Povećanje sredstava za čak četiri natječaja iz Programa ruralnog razvoja vrijedno 359 milijuna kuna

Zbog velike zainteresiranosti poljoprivrednika te velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o povećanju sredstava za provedbu natječaja

Indikativni plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja za 2021. godinu

Objavljen je novi indikativni plan natječaja za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine. Planirana je objava ukupno 27 natječaja s ukupno više od 2,4 milijarde kuna raspoloživih sredstva.